Intervju om LCHF i tidningen Cafés blogg

Print Friendly

I mitten av juli publicerade tidningen Café ett inlägg där Paolo Roberto gav LCHF-dieten och dess förespråkare en rejäl känga, vilket har resulterat i kraftiga reaktioner från LCHF-anhängare. Som uppföljning till inlägget och den häftiga diskussionen som följde på bloggen publicerades idag ett långt inlägg där jag har fått svara på en rad frågor om LCHF. Frågorna jag fick följer nedan, och den som är intresserad av att läsa svaren kan gå in och kika på deras blogg.

 

  • Du anser att debatten om LCHF är infekterad, på vilket sätt?

    Tidningen Cafés blogg behandlar LCHF

  • Finns det något vanligt missförstånd?
  • Vad säger forskningen om LCHF?
  • En kommentator påstår att metabola sjukdomar (ämnesomsättningssjukdomar som till exempel diabetes) knappt fanns i Sverige för hundra år sedan, och att det beror på att vi då inte åt något som påminner om LCHF. Stämmer det?
  • En kommentator anser att sedan vi började äta enligt tallriksmodellen och följa Livsmedelsverkets råd så har antalet diabetiker ökat drastiskt. Är det verkligen tallriksmodellens fel?
  • En kommentator skriver att vi bara har ätit kolhydratrik-kost ett par tusen år och att ”evolutionen inte hinner med” och att ”överkonsumtion av socker, vitt mjöl och rädslan för fett” har medfört en pandemi av folksjukdomar, korrekt?
  • Du har själv provat LCHF under två månader. Med vilket resultat?
    • Gick du ner i vikt?
    • Märkte du någon skillnad när du tränade?
  • Paolo Roberto menar att ”vi behöver kolhydrater för att orka träna och för att inte bli olyckliga och trögtänkta”. Stämmer det?
  • En kommentator påstår att om alla skulle äta så mycket kött och mjölkprodukter som LCHF-dieten förespråkar, så skulle vi utarma jordens resurser. Stämmer?
  • Har du något övrigt du vill tillägga?

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)