Gravid och överkänslig mot födoämnen – kan barnet skadas?

Print Friendly

Hej!

Jag är överkänslig mot mjölkprotein och ägg men fuskar ibland då jag inte kan låta bli eller när det är svårt att hitta något ätbart. Nu är jag gravid och jag undrar om det är någon fara för barnet om jag får i mig dessa ämnen?

 

Experimentera inte själv med din kost under graviditeten utan att först rådgöra med din läkare.

Hej!

Detta är en fråga som du bör diskutera med din läkare. Det beror troligtvis på vad du får för reaktioner på mjölk och ägg. Tyvärr har det hänt att en svårt allergisk gravid kvinna har fått i sig större mängd av allergenet av misstag, och fått en allergisk chock som har skadat barnet. Om du inte riskerar att få en allvarlig reaktion, utan endast får lindriga reaktioner, tror jag att risken för att ditt foster skulle påverkas är liten. Men som sagt, detta kan jag inte råda i utan du måste rådgöra med din läkare. En del personer med födoämnesöverkänslighet blir mycket mer toleranta under graviditeten och kan äta det de tidigare varit överkänsliga emot.

, , ,

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)