Kan man bli mer känslig för infektioner vid glutenintolerans?

Print Friendly

Hej!
Min tvååriga dotter tål inte gluten.
Jag undrar om man efter att ha fått i sig gluten och fått en kraftig reaktion är mer känslig för infektioner?

Hej,

Vid celiaki (glutenintolerans) skadas tarmen vid intag av gluten. Eftersom tarmen är kroppens största immunologiska organ har det stor betydelse för vårt immunförsvar. Det är alltså inte omöjligt att infektionskänsligheten kan öka då tarmen är skadad. Ett enstaka misstag i den glutenfria kosten orsakar dock troligtvis inte någon jättestor skada i tarmen, och tarmen läker oftast snabbt igen. Om din dotter ofta får i sig gluten av misstag, eller om du upplever att hon är onormalt infektionskänslig, kan det vara en god idé att diskutera problemet med hennes läkare och/eller dietist.

, ,

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)

Påminn mig via e-post när det finns svar på min kommentar. Du kan också följa kommentarerna utan att själv skriva.