Kan det vara majsallergi?

Publicerat tisdag, 21 augusti 2012

Hej,
Jag misstänker allergi mot majs, min mage reagerar (magont) på majskorn och smälter inte dessa. Men jag märker inget om jag äter till exempel popcorn. Kan det vara skillnad på hur man reagerar beroende på hur majskornen är processade? Hur vet jag vad jag kan äta och inte äta?
Mvh PM

Hela majskorn är relativt svårsmälta så vanligaste orsaken till magont av majs är att man tuggat majsen för dåligt och/eller att man ätit stor mängd. Men visst förekommer det allergi mot majs, även om det inte är så vanligt. Du kan kontrollera om du har allergiantikroppar mot majs genom ett enkelt blodprov. Vanligtvis tål man dock vare sig majskorn eller popcorn om man är allergisk mot majs. Däremot kan en del majsallergiker tåla majsstärkelse eftersom det innehåller väldigt små mängder protein från majs, och det vanligtvis är majsproteinet man reagerar på vid majsallergi.

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)