Bonnie Pettersson, leg dietist

Bonnie Pettersson, leg dietist

Om Bonnie

Legitimerad dietist sedan 2009. Har bott i Göteborg sedan 2004 men kommer ursprungligen från Värmland.

Utbildning

Har studerat till dietist på Göteborgs Universitet och har just påbörjat min Magisterexamen i Klinisk Nutrition.

Artiklar


Artiklar på FrågaDietisten.se av Bonnie

Kost vid Crohns.

onsdag, 08 september 2010

Hej! Att man inte ska äta långa fibrer som sparris och svamp utan att ha hackat dem fint när man har Chrons har jag förstått. Men finns det någon forskning som visar hur man i övrigt bör äta om man har Chrons? Det jag först funderar på är om man har sett någon skillnad på… Läs mer >>

Stekfett vid matlagning?

torsdag, 02 september 2010

Hej, kan du rekommendera något nyttigt och bra stekfett/smör ? Tack På Förhand! Louise Hej, Louise! För att hitta ett passande stekfett så får man utgå ifrån i vilket sammanhang fettet skall användas. Som den rådande rekommendationen ser ut idag så bör man äta begränsat av mättat fett och i den mån det går, undvika… Läs mer >>

Viktnedgång vid levaxinbehandling.

tisdag, 15 juni 2010

Hej! Jag har precis fått levaxin för att behandla underproduktion av sköldkörtelhormon i två månader. Jag väger runt 72 kilo och är 1,60 lång. Mitt mål är att gå ner till 60 kilo, och har nu försökt att gå ner lite i vikt, men istället går jag upp. Jag tränar mellan 6-10 ggr i veckan… Läs mer >>

Är det nyttigare att äta rått ris?

söndag, 13 juni 2010

Hej, jag har för vana att äta rått ris (sväljer riskornen hela med vatten) när jag är stressad och känner att jag inte hinner ställa mig laga mat (som t.ex. under tentaperioder). Jag ska tillägga att detta inte är något som sker dagligen utan på sin höjd ett par gånger i veckan, och många gånger… Läs mer >>

Baka bröd med eller utan jäst?

onsdag, 12 maj 2010

Hej! Jag undrar hur nyttiga brödsorter utan jäst är i förhållande till bröd som bakats med jäst. Ett recept jag använt med naturell yoghurt i innehåller t ex en halv dl sirap i en limpa och en msk flytande honung. Är det onyttigt med denna mängd socker? Tack på förhand. /Eva Hej Eva! Om jag… Läs mer >>

En bättre frukost?

fredag, 16 april 2010

Hej! Jag äter alltid fiberhavregrynsgröt på morgonen o har ätit det med äpplemos. Har nu ändrat till att ha lite solrosfrön o riven kokos på. Är det bra o hälsosamt? fick tipset om att ha kokos i fil/gröt då det är bra fetter. Tack för svar Sara Hej Sara! En av de anledningar till att… Läs mer >>