Kan man kombinera Nan Pro 1 och Sempers Magdroppar?

Publicerat fredag, 23 maj 2014

Det är ju många som ger Sempers Magdroppar, men har det egentligen någon effekt/är det lönt när man redan använder en ersättning med liknande i? Nan Pro innehåller Bifidobacterium Lactis. Är det samma sak? Eller är Sempers Magdroppar som innehåller Laktobacillus Reuteri bättre?

Hälsningar

BVC Sjuksköterska, Malmö

Hej,

Mjölksyra- och bifidobakterier finns naturligt i maten och utgör också en del av vår naturliga tarmflora. De senaste åren har man forskat intensivt för att se om man kan hitta mjölksyra- och bifidobakterier som påverkar hälsan, i form av sk probiotika.

Probiotika definieras som ”levande mikroorganismer som, när de intas i tillräckliga mängder, ger värden en hälsofördel”. Det är främst stammar inom släktena Lactobacillus och Bifidobacterium som används som probiotika.

När det gäller Lactobacillus Reuteri, som finns i Semper Magdroppar och NAN Sensitive, har man i studier sett att det kan ge lindring vid koliksymtom. Man har även gjort studier på dess effekt vid magsjuka och vid antibiotikabehandling.

När det gäller Bifidobacterium Lactis, som finns i NAN Pro och NAN HA, har man gjort studier på dess effekt vid diarré och eksem.

Det är OK att kombinera produkter med olika bakterier.

Eftersom studierna kring probiotikas effekter fortfarande är begränsade är det viktigt att vi som jobbar inom BVC och sjukvård är försiktiga med att säga att de ”hjälper mot” det ena och det andra. Läs gärna på barnmatsföretagens hemsidor, där studierna och dess resultat finns upplagda.

 

,

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)