Gröt och välling till 2,5-månaders bebis som äter NAN1?

Publicerat tisdag, 23 augusti 2011

Hej.

Jag har en 2,5-månaders bebis som har ätit ersättning, NAN1, sedan födseln. Nu känns det som om han äter otroliga mängder, att han har svårt att bli mätt. Äter 150-210 ml 6-8 ggr/dag.

När kan man erbjuda välling eller/och gröt? Vi har med storasyster haft lite problem med magen, hon dricker nu därför låglaktos majsvälling, vilket fungerar utmärkt. Därför tänker vi att vi vill ge lillebror majs och/eller risvälling -gröt istället för vanlig välling/gröt. När kan vi börja introducera det till vår 2,5-månaders?

Tack på förhand,
Monica

 

Hej,

Ersättning till bebis

De allmänna råden är att man bör vänta med introduktion av gröt till fyra månaders ålder och välling till sex månaders ålder. Sedan är det “vanlig” välling och barngröt som rekommenderas i första hand. Livsmedelsverkets rekommendation är en långsam introduktion av gluten och det brukar bli lagom med den glutenmängd som finns i dessa.

Jag tycker att ni ska diskutera matmängden med BVC-sköterskan i första hand för att få individuellt anpassade råd, vilket jag har svårt att ge utan mer kunskap om er bebis, t ex om hur hon växer.

 

,

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)