Hur får jag kontakt med en dietist?

Print Friendly, PDF & Email

Jag är 45 år, kraftigt underviktig, har  haft förhöjda blodsockervärden (diabetes typ 2 i släkten)) och har probl med näthinnorna/synen/gula fläcken sedan länge pga stark närsynthet. Vill till varje pris undvika diabetes, men måste samtidigt hitta en bra mathållning för att “inte försvinna”. Efter att jag börjat träna ligger mina blodsockevärden OK till – dock till priset av än lägre vikt. Jag har bra kondition och känner mig fysiskt bra – i dagsläget kanske jag inte är att betrakta som sjukligt mager, men jag är sannolikt nära. Jag vill träffa en dietist och få råd om hur jag ska agera. Har ni ngt tips om hur jag kan komma i kontakt med en lämplig dietist/mottagning ?

Hej!

Det finns flera olika sätt att komma i kontakt med en dietist.

Det finns flera sätt att komma i kontakt med en dietist. Det kanske vanligaste sättet är att få en remiss till en dietist genom sin läkare. Även om man tjänar ekonomiskt på att träffa en dietist inom primärvården kan tyvärr kötiderna vara långa och det kan då dröja ett bra tag innan man får hjälp. Behöver man akut dietistkontakt rekommenderar jag därför att man vänder sig till en privatdietist. Att träffa en privatdietist kan kosta cirka 400-600 kronor per timme.

I tidigare inlägg har mina kollegor nämnt Dietisternas Riksförbunds (DRF) hemsida som ett exempel på en portal där man kan komma i kontakt med en dietist. DRFs landsomfattande register över dietister i Sverige är främst tänkt att vara till för personer inom media eller olika företag som vill komma i kontakt med en dietist, men vissa dietister som är registrerade arbetar även privat. Registret kan därför även vara ett sätt för privatpersoner att komma i kontakt med en dietist i sitt län. Kolumnen längst till höger i registret avslöjar om dietisterna arbetar privat eller ej.

Hoppas att du med detta svar fått tillräckligt med vägledning i hur man lyckas komma i kontakt med en dietist.

Lycka till!

, ,

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)