Hur får jag kontakt med en dietist?

Publicerat torsdag, 16 september 2010

Jag vill träffa en dietist och få kostråd. Har ni något tips om hur jag kan komma i kontakt med en lämplig dietist/mottagning?

Hej och tack för din fråga!

Det finns flera olika sätt att komma i kontakt med en dietist.

Det finns flera sätt att komma i kontakt med en dietist. Det kanske vanligaste sättet är att få en remiss till en dietist genom sin läkare. Även om man tjänar ekonomiskt på att träffa en dietist inom primärvården kan tyvärr kötiderna vara långa och det kan då dröja ett bra tag innan man får hjälp. Behöver man akut dietistkontakt rekommenderar jag därför att man vänder sig till en privatdietist. Att träffa en privatdietist kan kosta cirka 400-600 kronor per timme.

I tidigare inlägg har mina kollegor nämnt Dietisternas Riksförbunds (DRF) hemsida och deras landsomfattande register som ett exempel på en portal där man kan komma i kontakt med en dietist. Registret är främst tänkt att vara till för personer inom media eller olika företag som vill komma i kontakt med en dietist, men vissa dietister som är registrerade arbetar även privat. Registret kan därför även vara ett sätt för privatpersoner att komma i kontakt med en dietist i sitt län. Kolumnen längst till höger i registret avslöjar om dietisterna arbetar privat eller ej.

Hoppas att du med detta svar fått tillräckligt med vägledning i hur man lyckas komma i kontakt med en dietist.

Lycka till!

, ,

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)