Vad är Thermacuts?

Publicerat fredag, 07 maj 2010

Hej!  Jag undrar om det kan vara farligt för kroppen på något sätt att äta “thermacuts”? Jag vet att det inte är det smartaste när man vill gå ne ri vikt men vill ändå testa.

Vet inte vem man ska fråga, men dietisten känns mest rätt.

Hej!

Det är en intressant fråga du ställer. Jag har sökt kontakt med tillverkarna till Thermacuts för att få reda på vad pillerna innehåller, då deras hemsida tyvärr inte ger ut någon kontaktinformation.

Vid en whois sökning på domänen thermacuts.se får jag fram telefonnummer och mejladress till en firma i Polen. Telefonnumret fungerar dock inte och de har inte svarat på mejl.

Satsa hellre på träning och en omläggning av din kost än piller med okänt innehåll och verkan.

Vid slagningar i whois-databasen såg jag att Healwheel laboratories, som står bakom thermacuts, också driver sajter som säljer penis- och bröstförstoringspiller. I deras .com adresser har de dold kontaktinformation. Vid googling på deras namn hittade jag via omvägar gammal kontaktinformation till en försäljare. När jag ringde detta nummer och presenterade mig som dietist visste han varken vad Thermacuts eller Healwheel var för något.

Thermacuts finns med i Spamtrackers databas, där de anklagas för att ha ljugit om att vara godkända av amerikanska myndigheter. Påståendet att det är undersökt och godkänt som säkert eller fungerande preparat verkar vara något de själva hittat på.

På hemsidan refereras till ett par studier i tidsskriften Phytomedicine men utan att veta innehållet i deras piller säger det ingenting. Jag anser det vara anmärkningsvärt att företaget inte ger ut information om vad tillskottet innehåller samt att de döljer sin kontaktinformation.

Såvitt jag vet kan dessa piller alltså innehålla vad som helst och det finns ingen garanti för att det inte är skadligt. Investera hellre pengarna på något annat som träningskort eller konsultation hos dietist eller personlig tränare.

, , ,

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)