Är välling nyttigt för 9-åring?

Publicerat fredag, 01 juli 2011
Hej! Jag har en dotter på 9 år som älskar fullkornsvälling. Hon vill ha 2 st flaskor á 260ml till frukost. Hon börjar bli lite rund om magen. Är det ok att fortsätta med vällingen? Som jag förstår är det nyttigt med välling. Är det mycket energi i välling? Är det bättre/sämre att äta smörgås med ost? Självklart förstår jag att det inte är den enda orsaken till att hon är rund om magen, hon är tyvärr inte så förtjust i grönsaker och annat nyttigt….
Tacksam för svar!
Anna

 

 

 

Hej Anna,

Välling är ett livsmedel man kan fortsätta med upp i åren. Det finns välling anpassad för äldre barn och vuxna i butik och den är förstås helt OK. Att dricka en kopp välling till frukost är inget problem.

Att däremot suga på nappflaska (gör hon verkligen det?) är inget för en 9-åring!  Två så stora flaskor välling blir en alldeles för maffig frukost för henne och kan mycket väl vara orsaken till den ”runda magen”.

Om det verkligen är så att det är nappflaska du menar är det troligen inget tandläkaren gillar heller, nu när hon fått permanenta tänder.

,

  1. #1 av Hellan, 2011-08-24 - 14:53

    Hej! Jag fick i samma ålder välling som frukost innan skolan, dock en kopp bara. Min erfarenhet av det var att jag fort blev hungrig igen.

    Industriproducerad välling är inget jag själv skulle ge mina barn, mättar inte alls…

    Sök på hur man istället gör egen välling utan snabba kolhydrater och som mättar bättre.

(publiceras inte)