Glutenfria vällingar?

Publicerat torsdag, 25 augusti 2011

Hej,

Jag har en 3-årig tjej som precis har fått sin diagnos glutenintolerans. Problemet är att hon älskar sin vällning och jag hittar bara glutenfri välling i form av majs eller risvälling för 4 månaders… Vet ni om det finns någon annan välling?? Hon är liten och tunn så jag är glad så länge hon vill dricka sin välling.

Hej,

Glutenfri välling

Det är välling baserad på ris och majs som gäller vid glutenintolerans. Den innehåller samma näring som välling för äldre barn, trots att det står angivet att den kan ges även till små barn.

Prova gärna att blanda ut din flickas vanliga välling med den glutenfria inledningsvis, om hon har svårt att vänja sig vid en ny smak.

 

, , ,

 1. #1 av Gustaf Segerström, 2011-09-06 - 00:43

  En hemmagjord välling som fungerat otroligt bra för vår 2-åriga dotter är den här. Från ett års ålder kan du också tillsätta lite honung om du vill, men den brukar vara populär ändå.

  http://www.fettdieten.se/content/grys-lull

 2. #2 av Bo Frick, 2011-09-06 - 22:31

  Vilken kanonvälling Gustaf, men skippa micron och gör den i kastrull istället så är jag nöjd.

 3. #3 av Gustaf Segerström, 2011-09-06 - 23:04

  Det har du alldeles rätt i angående mikron. Gillar inte mikro själv, men för korta tider, där råvarorna inte uppvärms länge, brukar vitamininnehållet vara högre än för kokning i kastrull, men det känns ändå bättre med traditionell uppvärmning. Inte omöjligt att det händer annat som ännu inte är mätbart. Gör en liten ändring i receptet på en gång. Klart man ska leva som man lär. 🙂

 4. #4 av Kuya Tino, 2014-04-05 - 09:52

  Men om man inte tåler majs då???

(publiceras inte)