Barngröt till vuxna?

Publicerat tisdag, 13 juli 2010

Hej! Är Sempers barngröt för 1-åringar för kaloririkt att äta varje dag till frukost för en normalviktig kvinna på 34?

Hej

Barnmat till vuxna?

En portion enligt förpackningen ger 150 kcal (kilokalorier) vilket motsvarar en smörgås med lättmargarin och ost, dvs en lite för liten frukost för en vuxen kvinna.

Näringsinnehållet, smaken och konsistensen är anpassad för små barn. Den innehåller bl and annat järn eftersom många små barn har svårt att äta tillräcklig mängd järnrika livsmedel.

Som vuxen kan man få i sig all den näring man behöver genom ”vanlig” mat, vilket troligen är både roligare och godare för vuxna smaklökar!

, ,

 1. #1 av LParker, 2010-08-03 - 07:18

  Vilken sorts gröt har “rolig”, “vuxen” smak eller konsistens?
  Många, t ex idrottande, kvinnor har järnbrist och jag förstår inte varför Sempers barngröt inte skulle vara en bra frukost för en 34-årig kvinna.

 2. #2 av eva österberg, 2014-11-29 - 15:43

  Hej!
  Vi har en liten fundering på om man kan ge vuxna barnmat på burk ibland när man är på utflykt t.ex. eller om det är bättre med typ mannafrutti. det gäller en rullstolburen som väger ca 40kg. mvh

 3. #3 av Anna Hansson, leg dietist, 2014-11-29 - 16:53

  Hej Eva, Jag vill inte rekommendera barnmatsburkar till vuxna, även om jag kan förstå att det kan vara smidigt. Energimässigt ligger de för lågt, då de är anpassade för små barn. Smakmässigt är de ju inte heller som “vanlig” mat, med väldigt lite smaksättning.

(publiceras inte)