Litteratur?

Publicerat torsdag, 03 september 2009

Hej!
Jag hoppas på att komma in på Dietistprogrammet i Uppsala som börjar nu i vår. Nu tänkte jag höra med dig om du har några tips på lite böcker som jag kan titta på. Det behöver inte nödvändigtvis vara fackliteratur, gärna något som sätter mig in i dietist världen. Jag kan inte skryta med att jag har så jätte mkt kunskap om kost, så något grundläggande fungerar bra 🙂
Tack!

Näringslära för högskolan

Hej, litteratur som används i utbildningen byts successivt ut och uppdateras i takt med att forskning ger ny kunskap. En bok jag dock kan rekommendera som introduktion, som inte går in på djupet utan sammanfattar många områden på ett enklare sätt, är Näringslära för högskolan. Det är en mycket lättläst och informativ sammanställning. För en djupare genomgång kan t.ex. “Modern Nutrition in Health and Disease” vara ett tips. Den senare boken har löpande källförteckning vilket gör att man lätt kan se varifrån informationen kommer, detta saknas i Näringslära för högskolan där källor istället anges efter varje kapitel.

Vill du få en inblick i dietistyrket i sig kanske en prenumeration på Dietistaktuellt kan vara något? Här tas aktuella frågor och rön som berör dietister upp. Som dietiststuderande får man tidningen gratis.

Lycka till med framtida studier!

,

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)