Min rumpa börjar bli platt!

Publicerat torsdag, 05 november 2009

Hej! Min rumpa börjar bli platt och lite hängig efter étt par års konstant “caddande”,  till råga på eländet har min mage börjat puta lite. Jag är 26 år och kommer antagligen fortsätta arbeta framför datorn många år framöver. Vad kan jag göra för att återfå och bibehålla min tidigare fasta och stolta rumpa? Träna är det absolut sista jag vill göra! /Martin

Hej Martin!

No pain, no gain…

Tyvärr finns det ingen mirakeldiet som kan ge dig en fastare kropp utan det är endast med hjälp av träning som du kan uppnå det du önskar. Däremot kan du gå ned i vikt och eventuellt bli av med din putande mage med hjälp av enkel vardagsmotion (gå i trappor, cykla istället för att åka bil/buss etc) och en lite restriktivare kost.

Kostrestriktionerna jag talar om innefattar att äta regelbundet (var 3:e-4:e timma), äta enligt tallriksmodellen för dem som vill gå ned i vikt ( ½ grönsaker/sallad, ¼ protein och ¼ kolhydrater) , utesluta ”tomma kalorier” (som godis/chips/snacks/läsk) och att inkludera hälsosamma proteinkällor som t.ex. kyckling/fisk i din kost.

För att få en lite fastare kropp kan det hjälpa att ägna sig åt vardagsmotion, men verklig skillnad får du inte utan att ägna dig åt styrketräning som förstärker och framhäver musklerna. För att få en fastare bakdel krävs det att du ägnar dig åt träning som involverar rumpmusklerna.

Som dietist är jag ingen expert på träning och kan därmed endast rekommendera att du uppsöker en personlig tränare på ett gym som kan tipsa dig om passande övningar.

Sammanfattningsvis går det inte att återfå din fasta rumpa utan att börja med någon form av träning. Dock kan du, som jag redan påpekat, bli av med magen med hjälp av ovan nämnda kost- och motionsalternativ.

Lycka till!

, , , ,

  1. #1 av Jacob, 2009-11-06 - 22:55

    Klockren! 😉

(publiceras inte)