Nyttig soppa?

Publicerat fredag, 05 mars 2010

Hej! Jag älskar träning och tränar i snitt 6-7 pass i veckan. Jag vill bli mer vältränad och få bort överflödigt fett, det är mitt mål. Jag har börjat äta kvällsmat bestående av hemmagjorde soppa (600gr Blomkål, 2 scharlottenlökar, 3 vitlöksklyftor frästa i 1 msk olivolja, 1 liter vätska (7dl minimjölk, 3 dl vatten), 2 hönsbuljongtärningar + kryddat med lite peppar, cayenne och 2 msk vitvinsvinäger. Är denna soppa nyttig? Jag äter den nästan jämt vardagskvällar. Till den äter jag en – två skivor surdegsbröd med lite olivolja eller lättkesella och skivad rökt lax. Vad tror du om detta? Jag tränar nästan alltid kvällstid och är hemma kl 19, äter ca 19.30.
Mvh
Ellen

Hej Ellen!

För att kunna svara på om din soppa är nyttig eller ej behövde jag näringsberäkna den. Här nedan kan du se det uppskattade näringsinnehållet för receptet med eller utan dina mackor till, beräknat i energiprocent:

Soppa:
22% protein
43% kolhydrater
35% fett
Soppan ger över 50% av ditt dagsbehov för 11 olika näringsämnen.

Soppa kan vara både nyttigt och mättande.

Soppa tillsammans med mackor:
24% protein
45% kolhydrater
32% fett
Soppan med mackor ger dig över 80% av ditt dagsbehov för 13 olika näringsämnen.

De livsmedel som bidrar mest till måltidens höga näringsinnehåll är blomkålen, mjölken och laxen. Beräkningen gäller hela receptet som angavs vilket innebär att näringsinnehållet blir mindre om du delar upp soppan i fler portioner.

Din soppa innehåller mycket näring och tillsammans med mackorna blir den extra näringsrik. Jag tycker att måltiden i helhet verkar bra och näringsrik och tycker gott att du kan äta den till middag efter träningspassen.

Lycka till!

, , , , , ,

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)