Allergi mot choklad?

Publicerat måndag, 11 maj 2020

Hej,

När jag äter choklad får jag fullt med blåsor & sår i munnen och tungan, samt så svullnar insidan av mina kinder.

Äter jag några bitar tex Marabou, så kan det bli så illa att jag knappt kan äta/dricka i 3-4dagar pga smärta från dessa blåsor och sår.

Vad beror detta på? Är de kakaoallergi? Jag känner mig även känslig mot surt godis, tomater, saltade chips mm. Som att de typ “fräter” och då bildas sår när jag äter dessa livsmedel.

Har testat gluten, mjölk och de vanliga födoämnesallergierna, men det var inget av dem.

Tack på förhand!

Hej!

Man kan få allergiska reaktioner mot kakao även om det är ovanligt . Det går att mäta så kallade IgE antikroppar mot detta.

Men om det rör sig om en allergi mot kakao så får man reaktioner av alla produkter som innehåller kakaoböna. Som jag förstår det är det även andra produkter som ger samma reaktioner. Det är bra att du tittat på andra gemensamma nämnare såsom mjölkprotein mm för att utesluta detta. Man kan ju även vara allmänt känslig mot vissa ämnen och att det inte rör sig om en allergi. Kanske kan du be en tandläkare  bedöma dina reaktioner vid nästa besök?

Lycka till

MVH Jenny

 

 

  1. #1 av Lillemor eriksson, 2020-05-28 - 11:57

    Kan vara kackerlackan som finns i choklad som du reagerar på. Finns delar i all choklad då de lever bland bönorna inget farligt om man då inte är allergisk / överkänslig mot dem
    Finns test att göra

(publiceras inte)