Allergisk reaktion på physalis?

Publicerat onsdag, 06 februari 2013

Kan man få korsreaktion av physialis om man har besvärlig pollenallergi? Fick röda utbredda utslag i ansiktet, hade bla. ätit physialis. Jag får kraftiga nässelutslag av rå potatis. Tänkte på att physialis tillhör fam. potatisväxter.

Det är inte säkert att din potatisallergi är en korsreaktion med björkpollen. Med tanke på att du får kraftiga nässelutslag av rå potatis är det möjligt att du har en isolerad potatisallergi, i tillägg till din björkpollenallergi. De flesta korsreaktioner är lindriga. Men det finns inga blodprover eller andra tester som säkert kan visa om det rör sig om en korsreaktion eller en isolerad allergi.

Korsreaktioner med physalis på grund av björkpollenallergi är vad jag vet inte studerat. I enkätstudier har inte heller björkpollenallergiker uppgivit att de reagerar på physalis. Mycket riktigt hör physalis till familjen potatisväxter. Jag tror nog snarare att din reaktion på physalis hänger ihop med din potatisallergi, än att det handlar om en korsreaktion till føljd av bjørkpollenallergi, men helt säker kan jag inte vara.

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)