Exponering för citrusfrukter vid citrusallergi?

Publicerat lördag, 08 februari 2014

Min son svullnar upp hans tår var sist i dubbla storleken och han blir  alldeles röd-prickig och knottrig i huden. Vissa läkare avrådde från citrus, och vissa tycker vi ska utsätta honom. Han har allergimedicin , kortisontabletter och spruta att tillgå vid akut läge, ändå vill vissa att han ska utsättas för disponering, är detta rätt?

tacksam för svar!

 

Om din son har en påvisad citrusallergi och får så tydliga symptom om han får i sig citrus så tycker jag att du kan avstå från att ge honom citrus. Naturligtvis skall du inte behöva utsätta din son för svullnader och hudsymptom i onödan, och att behöva ge honom allergimedicin. Din son kan få i sig c-vitamin från andra frukter, bär och grönsaker.

Men det är viktigt att komma ihåg att många barn utvecklar tolerans, det vill säga att allergin kan växa bort. Så när han blir större kan det kanske vara aktuellt att prova med citrus igen. Helst efter bedömning av läkare. Oftast råder man att barnet skall få vara fritt från ämnet de reagerar på i minst 6 månader innan man provar igen.

, , ,

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)