Gluten i julskinkan?

Publicerat tisdag, 11 maj 2010

Hej! Jag är relativt ny med att äta glutenfritt och undrar därför en sak angående julskinka. Om man panerar den med vanligt ströbröd och sedan skär bort “skalet”, är det ändå gluten i själva skinkan? Eller kan jag äta det så? Tacksam för svar, Angelica

Hej Angelica!

Din fråga är inte helt lätt. Gluten från ströbrödet tränger inte in i skinkan men man kan nog inte vara helt säker på att få bort allt gluten även om man skär bort paneringen. Detta för att kniven kommer i kontakt med ytan där ströbrödet finns och sedan skär genom skinkan och riskerar att kontaminera köttet med gluten. Hur stor risken är kan jag inte uppskatta.

Jag rekommenderar att du använder glutenfritt ströbröd när du skall griljera skinkan. Ingen kommer att märka någon skillnad!

, , ,

  1. #1 av B-Moll, 2011-02-18 - 14:44

    Hej Angelica,
    Som alternativ till glutenfritt ströbröd använder jag finsmulad cornflakes. Det fungerar väldigt bra.

(publiceras inte)