Hej!
Jag har just sett att soya faktiskt innehåller vetemjöl, och då undrar jag: kan man marinera ett kött innan man tillagar det i en marinad som innehåller soya och äta det fast man är glutenintolerant? Eller “sitter” gluten kvar på köttet efter man har tagit ur det ur marinaden och stekt det? (Jag pratar om en hel filet som ska skäras i tunna skivor efter tillagning, går det då att ev. skära bort kanterna?)
Mvh Camilla
Detta med sojasås är inte så enkelt som man kan tro. Trots att det står vetemjöl i ingredienslistan har man vid analyser inte funnit något gluten i vanliga sojasåser.
Jag hänvisar till ett tidigare svar: http://www.fragadietisten.se/overkanslighet-2/allergier/gluten-i-sojasas
Du kan också läsa om detta på Livsmedelsverkets hemsida: http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Allergi-och-overkanslighet/Gluten/Gluten-i-sojasaser/
Senaste kommentarer