Kan det vara histaminintolerans?

Publicerat lördag, 23 september 2017

Hej!

Jag har letat och letat, frågat doktorer, legat inne på hjärtintensiven ett par gånger för att mitt hjärta går i spinn och slår dubbelslag oftast efter mat, men man kan inte hitta orsaken. Jag har inte druckit alkohol sedan jag var 25 år på grund av att jag får fruktansvärd hjärtklappning och får ligga en hel natt med detta. Dessutom vid dessa ”anfall” behöver jag urinera många gånger. Jag behöver också göra no 2. Jag blir helt speedad och nervös, ångestfylld. Igår tex. åt jag en näve jordnötter och hjärtat sätter igång och speedar med dubbelslag och ångesten rider mig. Jag blir då hjälpt av betablockerare. Detta kan ske när jag dricker kaffe och äter något sött till. Kaffe och choklad tex, rena bomben, så det börjar jag undvika. Jag har också varit med om att jag tar en klunk öl och några jordnötter och det bryter loss. Jag är 65 år och detta har accelererat. När jag äter kött går pulsen upp betydligt.
Jag har inte fått histaminintolerans bekräftat av sjukvården, utan vid en blodanalys som sänts till USA. Jag börjar förstå och lägga ihop år av lidande och obehag.
Min fråga när jag beskriver detta, tror du att det ligger något i detta med att jag skulle vara histaminkänslig. Har beställt DAOSIN nu för att se om min nya teori stämmer. Har du något råd att ge mig? Mycket tacksam!
Hälsningar Ulla
Hej Ulla!
Det låter verkligen jobbigt! Jag kan inte säga säkert, men det är inte omöjligt att det är histaminintolerans. Jag hoppas du blir hjälpt av Daosin. Tyvärr har jag nog inga andra råd att ge dig än att läsa på om hisminintolerans, och försöka undvika det som ger värst reaktioner. Vilket jag antar att du redan gör… Daosin kan vara till hjälp för en del, men jag har ännu inte träffat någon med histaminintolerans som bara kan ta Daosin och sen äta/dricka vad som helst, utan det är vanligt att man ändå måste undvika det som ger värst reaktioner.
Vänliga hälsningar
Nanna

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)