Kan man äta choklad om man inte tål laktos?

Publicerat fredag, 06 januari 2012

Hej
Jag skulle vilja veta om det finns något chokladgodis som man kan äta om man inte tål laktos ?

Och så skulle jag gärna vilja veta vad man ska tänka på då man köper godis om man är glutenintolerant och laktos? Som det är nu äter jag inget godis alls, vilket är nyttigt men det skadar aldrig att veta lite mera : )

Hej,

Många som är laktosintoleranta kan äta mörk choklad. Läs på ingrediensförteckningen för att se så den inte innehåller mjölkpulver. När det gäller choklad som innehåller mjölk blir det en mängdfråga, det vill säga det beror på hur känslig du är för laktos, hur mycket av sådan choklad som du kan äta.

När det gäller godis utan gluten och mjölk finns det en hel del att välja på. Men för att hitta sorterna måste man läsa ingrediensförteckningarna, och det kan kännas lite krångligt i början. Men som gluten- och laktosintolerant är detta att läsa och tyda ingrediensförteckningar A och O , det vill säga något som man måste lära sig, och sen alltid måste göra. Med tiden blir man både bra och snabb på att göra det, och det känns inte längre som ett problem.

Några godissorter som är utan gluten och mjölk enligt aktuell  information på respektive hemsida är till exempel Ahlgrens Bilar (Orginal, Däck, Sursockrade, Saltlakrits) och flera sorters godis från Malaco (till exempel Zoo, Pim Pim, Fruxo, Kick, Brio frukt, Fox och Djungelvrål). Men kom ihåg att innehåll kan förändras så det är viktigt att alltid kontrollera ingrediensförteckningen.

, ,

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)