Dietisthjälp vid barnövervikt?

Publicerat onsdag, 13 april 2011
Min dotter fick remiss till en dietist p.g.a. övervikt, hon har haft BMI 29,7 under flera år. Vid besöket fick hon informationer om hur man ska äta och motionera. Sedan sade dietisten att min dotter fick ringa om hon ville mer hjälp. Jag kände inte riktigt att detta hjälpte henne och undrar vad egentligen en dietisten kan hjälpa ett överviktigt barn med. Jag är väldigt tacksam för ett svar. Mvh
Claude

 

 

 

Hej,

En dietist kan hjälpa till med råd kring mat och livsstil, t ex val av mat och vilken mängd som är lagom för att gå ner i vikt eller bromsa en viktökning. Man kan också få hjälp med att sätta upp realistiska mål.

Jag håller med dig om att din flicka/er familj behöver stöd och hjälp under lång tid för att kunna åstadkomma förändringar och hålla fast vid dessa. Detta är inte så lätt att klara på egen hand.

Tyvärr är det lite olika över landet vilka möjligheter dietister har att träffa och följa upp barn med övervikt. Om du bor på en lite större ort tycker jag att du ska prova att söka dietist på annat ställe.

,

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)