Clarissa Liljander, leg dietist

Om Clarissa
Clarissa är legitimerad dietist och norsk klinisk ernæringsfysiolog med lång och bred erfarenhet av kliniskt arbete som dietist och som föreläsare. Sedan examen har Clarissa arbetat i primärvården, sjukhus, kommun och i privat regi som konsult. I det kliniska arbetet har hon mött både vuxna och barn i alla åldrar med varierande diagnoser som exempelvis födoämnesallergier, diabetes, undervikt, övervikt och IBS. Hon har spetskompetens inom vegetarisk nutrition.

Utbildning
Utbildning och vidareutbildning i urval

2019 Kurs i Mat & Miljö, Umeå Universitet
2012 Masterexamen i Nutrition, Oslo Universitet
2010 Kurs i Kostråd vid Graviditet & Amning, Umeå Universitet
2009 Kurs i Idrottsnutrition, Göteborgs Universitet
2009 Dietistexamen, Göteborgs Universitet

Artiklar
Publikationer i urval2019-02-13 Intervju om frukost i Metro.


Artiklar på FrågaDietisten.se av Clarissa

Jodbrist?

torsdag, 24 september 2009

Hej! Går det att få i sig jod utan att äta joberikat salt? Varför är jod bra? Hej och tack för din fråga! Jod är ett mineralämne som har stor betydelse för sköldkörtelns hormonbildning. Dessa hormoner påverkar bland annat ämnesomsättningen. Jodbrist yttrar sig som struma, en kraftigt förstorad sköldkörtel. Detta sker när sköldkörteln försöker kompensera… Läs mer >>

Vilken läsk är bäst?

onsdag, 09 september 2009

Vilket är bäst: vanliga cola eller cola light eller cola zero? /Linda Hej Linda! För att reda ut vilket alternativ som är bäst ska jag först berätta om hur de olika dryckerna påverkar oss. Först och främst kan överdriven läskkonsumtion leda till frätskador på tänderna. Detta eftersom cola har ett lågt pH-värde som kan göra att… Läs mer >>