Mitt barn vill inte äta kött

Publicerat onsdag, 16 november 2011

Hej! Jag har ett barn som själv väljer bort kött, då pratar jag om alla sorter. Om jag har tur äter han fisk ibland. Ägg gillar han, det äter han ofta, om han själv får bestämma flera gånger om dagen, är det bra? Däremot älskar han grönsaker, frukt  och baljväxter, de kan han äta av i otroliga mängder. Hur mycket behöver en treåring äta för att få tillräckligt? Jag är orolig över att han ska få proteinbrist. Hur kan jag undvika det?

MVH Libbi

Hej,

Det går alldeles utmärkt för ett barn att växa upp och utvecklas helt normalt på laktovegetarisk kost, men det finns en del som man bör tänka lite extra på. Jag har skrivit ett par inlägg om detta tidigare. Läs dem gärna, särskilt det som heter “Vegetarisk kost till småbarn“!

När det gäller ägg finns det inga råd om begränsning till barn, men blir det fler än två per dag är jag rädd att det tar utrymme från annan mat som din son också behöver!

,

 1. #1 av Peter, 2011-11-25 - 21:13

  Utmärkt. Redan i ung ålder har han en medkännande natur till djuren

 2. #2 av Henrik, 2013-09-02 - 09:08

  Vad fint! Du kan känna dig hedrad som mor att fått en son som helt enkelt inte finner det naturligt att äta djur.
  Ni kan säker lära er massor här vad det gäller näringslära och hur ni hittar proteinkällor.

 3. #3 av Curt Hermelin, 2013-12-29 - 07:51

  Green n Lean är en smakrik vegan produkt som förädlats med groddade råvaror så att kroppen tar upp de viktiga näringsämnena järn, kalcium, magnesium och zink vilket inte sker i mjölbaserade produkter.

(publiceras inte)