Superpump 250 tillskott när man har IBS

Publicerat måndag, 15 november 2010

Hej jag är 17 år, 180 cm lång vikt 60. Jag är som ni ser underviktig och tänkte ta ett kosttillskott innan träning som ger en”pumpande” känsla innan träningen och jag har nämligen IBS, irritable colon. Jag tänkte om ni kunde kolla på vad kosttillskottet innehåller och om det är farligt eller så, Vad jag vet reagerar olika saker olika på olika personer och tycker ni jag ska testa det?
En annan fråga är ju om själva sjukdomen kan förvärras och göra skador? jag vet däremot att man kan äta saker som ökar risken att få smärta men om de nu skadar kroppen mer vet jag inte? här är kosttillskottet http://www.gymgrossisten.com/1/sv/artiklar/gaspari-superpump-250

Den heter Superpump 250

MVH George

Ergogena kosttillskott har sällan vetenskapligt bevisad effekt och kan för känsliga personer ge biverkningar.

Hej George,

Superpump 250 är så kallat ergogent, vilket innebär att det är ett kosttillskott som tas i syfte att öka prestationen utöver det vanlig kost kan göra.

I ditt fall när du har IBS (Irritable Bowel Syndrome) så kan du nog räkna med att få biverkningar då produkten innehåller en hel del tveksamma ingredienser. Du kan själv läsa varningstexten på produkten nedan angående att man inte bör ta produkten om man är under 18 år eller per definition inte frisk.

Varning
Produkten användes enbart av friska vuxna människor. Denna produkt är inte tänkt att användas för personer under 18 år. Före användning rådgör med läkare, speciellt om du har befintliga medicinska problem eller haft (inte bara innefattande):  lågt eller högt blodtryck, hjärtsjukdom, leversjukdom, sjukdom på sköldkörteln, diabetes, sjukdom av Psykologisk karaktär, astma, perniciös anemi, ångest, depression, epilepsi, stroke, prostataförstoring, medicinering för depression (MAO-inhibitorer), annan medicinering. Använd inte produkten om du är gravid eller ammande.

De vetenskapligt erkänt effektiva substanser för den sorts träning du sysslar med i produkten SuperPump 250 är kreatinmonohydrat, koffein och själva proteinet. Vill du absolut testa kosttillskott är det både billigare och enklare att köpa något av dessa nämnda ämnen och testa dig fram för att se om du tål dem. Inget av tillskotten är dock nödvändigt eller effektivt för alla som, liksom du, tränar på motionärsnivå.

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)