Ny skribent!

Publicerat lördag, 31 augusti 2013

Vi välkomnar varmt Peter Eliasson som ny skribent på FrågaDietisten! Peter har studerat i Köpenhamn samt på  Göteborgs universitet och efter examen arbetat på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Han har ett specialintresse för nutrition vid fetma samt överviktskirurgi.

 1. #1 av Linda Berg, 2014-02-22 - 12:32

  Hej Peter!
  Jag vill söka till en dietistutbildning. Jag satsar på Göteborg eller den i Köpenhamn. Men jag hittar verkligen ingen hemsida till den sistnämnda. Vet du webbadressen eller hur man får kontakt med dem?
  Jag pluggar stenhårt inför Högskoleprovet, ligger endast på 15 i snittbetyg. Tror du jag har en chans ändå?
  Otroligt tacksam för svar, jag vill detta så oerhört mycket!
  mvh Linda

 2. #2 av Peter Eliasson, leg dietist, 2014-03-02 - 11:09

  Hej Linda!

  Vad kul att du vill bli dietist! Det är ett spännande, omväxlande och givande yrke!

  Den danska utbildningen har inte samma upplägg som den svenska. Den heter “Ernaering og sundhed” och inleds med en basdel på tre terminer. Därefter finns det tre olika inriktningar man söker till för de sista 4 terminerna.

  När jag läste i Danmark var det svårt att komma in på inriktningen klinisk dietist. Man måste uppnå goda resultat under basdelen för att bli antagen, risken finns alltså att man får gå en annan inriktning.

  Du kan läsa mer här: http://www.phmetropol.dk/Uddannelser/PB+ernaering+sundhed/Uddannelsen/Uddannelsens+opbygning

  Angående antagning till utbildningen i Sverige vet jag vet inte hur det ligger till med poäng och sådant. Men den informationen hittar du på http://www.studera.nu. Du kan också ta kontakt med ansvarig för utbildningen eller studievägledare på Göteborgs Universitet.

  Jag önskar dig ett stort lycka till, du är välkommen att höra av dig.

  Hälsningar,
  Peter Eliasson

(publiceras inte)