Kanske kan du finna nyttiga artiklar i nedanstående sökning:
Sökresultat
Brittiska dietistförbundet listar de fem sämsta dieterna år 2010
...om under år 2010. Följande dieter blev utnämnda: 1. Blodgruppdieten – enligt vilken blodgrupp man har finns det vissa restriktioner för vad man får äta 2. Lönnsirapdieten – man dricker...
fredag, 21 januari 2011LCHF – vad innebär det egentligen?
...de största bovarna i viktdramat: läsk, godis, bakverk, vitt bröd, chips och pommes frites; och ersätter relativt kaloririka stärkelsekällor som ris och pasta med kalorisnåla grönsaker. För många människor som...
torsdag, 11 augusti 2011Utvärdering av två månaders LCHF-kost – personliga erfarenheter
...istället för exempelvis pasta och bröd samt det låga innehållet av socker gjorde, tillsammans med strikta regler, LCHF-dieten till ett för mig bra sätt att undvika överätning. Däremot höjdes min...
lördag, 25 februari 2012Bröd, gluten och diabetes
...välja glutenfri fiberpasta. Det är stor skillnad i fibermängd mellan vanlig glutenfri pasta och de fiberrikare alternativen. Glutenfri pasta är ofta baserad på stärkelse, så koka den inte för länge...
onsdag, 09 juni 2010Bra arbetsmarknad för svenska dietister?
...år 2011 råder överskott på nyutbildade dietister på arbetsmarknaden. Inför årsmötet gjordes av undertecknade en undersökning av sysselsättning hos de dietister som tagit examen år 2009 och 2010 från Göteborgs...
söndag, 03 april 2011Vad kan man äta vid veteallergi?
...hirs Pasta o gryn Pasta och makaroner, (även fullkorn), matvete, couscous, bulgur, mannagryn Glutenfri pasta, pasta gjord på majs, risnudlar, glasnudlar, quinoa, ris Matfett Alla sorters matfett (fast och flytande),...
tisdag, 02 november 2010Bygga muskler och bränna fett samtidigt?
...(6):E999-1006. (7) Forbes, B.G. Body Fat Content Influences the Body Composition Response to Nutrition and Exercise. Annals of the New York Academy of Sciences 2000 (904):359-65. ...
lördag, 17 mars 2012Förstör kaffe vitamin C?
...2 (GLUT2), Intestinal Transporters for Vitamin C and Glucose. The Journal of Biological Chemistry. 277 (18): 15252-60 USDA Database for the Flavonoid Content of Selected Foods (2003) URL: http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/Data/Flav/flav.pdf (2009-11-26)...
onsdag, 16 december 2009Kostråd vid Ankyloserande Spondylit?
...av bröd, potatis, chips/pommes, ris, pasta, bakelser, kakor och egentligen alla typer av spannmål. Intaget av fisk, rött och vitt kött, bönor och ärtor, nötter, grönsaker, mjölk och frukt förblev...
lördag, 04 februari 2023Uppdatering: Vill bli vegan
...aminosyror. Därför behöver man kombinera baljväxter (ärter, linser, bönor, sojabönor eller livsmedel gjorda av dessa) med spannmål (bröd, pasta, matvete, ris osv.). Det är inte ett måste att göra det...
fredag, 09 augusti 2019Glykemiskt index (GI), vägen till viktnedgång och hälsa?
...några vanliga livsmedel. GI3 Kolhydrater / 100 g Portions-storlek4 Kolhydrater / port. GL Kcal / 100 g Kcal / port. Kokta morötter 85 11 g 100 g 11 g 9...
lördag, 27 augusti 2011Är det nyttigare att äta rått ris?
...koka ris, helt enkelt väljer en annan basmat till din måltid. Spagetti är ett bra alternativ och fullkornspasta är att föredra då detta är mer näringsrikt än klassisk pasta och...
söndag, 13 juni 2010Mat vid allergi mot veteprotein?
...frukt, bär och rena kryddor. Också smör, margarin, oljor, ost, salt och socker går bra. Vanlig pasta kan man ersätta med risnudlar eller glutenfri pasta. Bröd och bakverk bör vara...
lördag, 26 april 2014
Senaste kommentarer